Ан Бодън, която е съоснователят на Starling  една от най-големите цифрови

...
Ан Бодън, която е съоснователят на Starling  една от най-големите цифрови
Коментари Харесай

Основателката на цифровата банка Starling се оттегля от директорския пост в края на юни

Ан Бодън, която е съоснователят на Starling  една от най-големите цифрови банки във Веаликобритания, ще се отдръпна от поста основен изпълнителен шеф идващия месец. Това се споделя в известие на компанията, представено от. Starling, която е подкрепена от американския колос за капиталово банкиране Goldman Sachs, е един от най-известните финтех компании в страната с потребителска база от 3,6 милиона клиенти.

Ан Бодън би трябвало да се отдръпна на 30 юни. Тя ще съобщи юздите на основния действен шеф на Starling, Джон Маунтин, който работи в банката от 2015 година

„ Прекарах съвсем десетилетие тук като създател и основен изпълнителен шеф, двойна роля, която е неповторима в банкирането в Обединеното кралство “Беше всепоглъщащо и аз обичах всяка минута от него.Сега, когато се превърнахме от упорит кандидат в одобрена банка, е ясно, че функциите и целите на основен изпълнителен шеф и огромен акционер в последна сметка се разграничават и изискват разнообразни подходи. Докато Starling продължава да се развива и пораства, разделянето на двете ми функции е в най-хубавия интерес на банката “, каза , каза  сподели Ан Бодън.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР